Csodálatos érzés adni és feltöltődni – Bemutatkozik Vércse Szabina

Szabina édesanya lett. Otthon a négy fal között, amikor a kisfia 4 éve a világra jött, úgy érezte, új impulzusokra és energiákra van szüksége. A sport a gyermeke születése előtt is az élete részét képezte, s ez az életenergiával teli fiatal hölgy egyszer csak egy jógaközpont rendszeres látogatójává vált. Egy bizonyos idő elteltével érezte, ennél többre vágyik, minthogy csak energiát kapjon és feltöltődjön a jóga erejétől. Tudta, ez lesz az ő útja. Tovább szeretné adni azt, amit ő is ajándékul kapott. Budapesten kötött ki, ahol egy 200 órás tanfolyam kellős közepébe csöppent, újra tanulni kezdett annak érdekében, hogy az álmát kövesse. 2016 őszén valami elkezdődött.

Szabina jógát oktat immáron negyedik éve. Először csak az ismerősöknek mutatta be tudását, majd arra kapta fel a fejét, hogy ismeretlenek is felkeresik, szeretnék ezt az életérzést ők is megismerni.
Szabina rengeteget készül. Folyamatosan olvas, tanfolyamokra jár, képezi magát. Amikor arról kérdezem, mit ad számára a jóga, csak annyit mond, felemeli. Nem csak őt, mindenkit, aki ezt a mozgásformát kipróbálja. Bárki jöhet, ez Neked is jár. Egy jógaóra célokról szól, 90 perc testi és lelki feltöltődésről. Nem csak a test kerül fókuszba, hanem a lélek is, az elme megnyugtatása, gondolataink lecsillapítása is egyben a feladat, mondja. Ez nem pusztán a test játéka, ez jóval több annál. Szabina folyamatosan fókuszál, érzem azon pozitív energiákat, amiket egy tea és kávé elfogyasztása közben kapok tőle. Ráadásként hozzáteszi, ebben az évben fejezi be azt az 500 órás képzést, ami után még inkább értője és mestere lesz ennek a szavakba nem önthető világnak.
S hogy zajlik egy jógaóra? Meditációval kezdi, majd a test átmozgatása következik, végül egy kellemes ellazítással fejezi be. Szabina szeme csillog, miközben a jóga pozitív hatásait sorolja. Ez az egyetlen mozgásforma, ami a belső elválasztású mirigyekre is hat, így születik harmónia a belső szervek, a test és a lélek között, meséli.

Szíve csücskéhez több stílus tartozik, mint pl. a vinyásza, a vinyásza flow, yin és agni elemek, a detox és legújabban a kundalini. Izgalmas és színes világ, ahol szembenézünk önmagunkkal, hibáinkkal és gyengeségeinkkel egyaránt. Pont erről szól az egész. A jóga megtanít elfogadni és szeretni.

Szabinát arról faggatom, mit érez jógázás közben, mi a célja…azt mondja, segíteni szeretne. Számos tanfolyamot végzett el, ami a természetgyógyászat felé terelte, de mégis hiányzott valami, amiben kiteljesedhet. Megtalálta. Törékeny és csodás az, amit ez az energiával teli hölgy közvetít.

Szabina álma teljesült. Nem tudna mást elképzelni ebben a zajos világban mint a jóga örömét.

Szíve vágya, hogy minél több embernek tudja ezt az életérzést átadni. Folyamatosan tanul. Akkor lenne igazán boldog, ha egy saját jógaközpontot irányíthatna, örömöt és egyensúlyt adva ezzel mindenkinek, aki ezt az izgalmas utat vele együtt fedezné fel.
Szabina, szívből kívánom, hogy ez az álmod teljesüljön, térjen be hozzád minél több vendég, akik testét és lelkét Te hozod majd egyensúlyba.

Ha egy tartalmas és felemelő jóga órára vágytok, keressétek Szabinát a facebookon SabiYoga oldalán, számos fontos információ megtalálható, Szabina természetesen szívesen válaszol minden feltett kérdésre.