Én csak boldog akarok lenni! – Bemutatkozik Varga Lívia

Mindenki Lívije mosolyogva érkezik egy kávéra. Füllesztő meleg van, de az ő arca akkor is ragyog. És nem csak a tökéletes sminktől :).

Lívi már tíz éve sminkeli a környék lányait és asszonyait, ismertsége és sikere pedig egyre csak nő. Nem csoda. Ezt a kedves lányt már régóta ismerem, s emlékszem, azelőtt is a mosolyával, a pozitív hozzáállásával és a kitartásával tűnt ki a többiek közül. Már a középiskolában bontogatta szárnyait, sminkelte az osztálytársakat, majd az egyetem megszakítása közben jött az érzés, ő bizony csak ezzel szeretne foglalkozni. Lívi hálás. Párja, édesanyja mindvégig támogatta, így nem volt kétséges az ő útja. Tanfolyamokat tanfolyamok követték, s ez a lány tudta, innentől már nincs megállás. Lívi profi sminkesként dolgozik Dunaszerdahelyen. Amikor arról faggatom, mi a sikerének titka, csak szerényen válaszol, a munka és az alázat. Arra tanítja azokat a fiatal lányokat, akik most már őt választják mentoruknak, hogy a tanulói folyamatot soha ne tekintsék befejezettnek. Nincs olyan, hogy már mindent tudok, állandó gyakorlást és türelmet igényel ez a színes világ.

Lívi azt mondja, könnyen el lehet szállni. Észben kell tartani, honnan indult az ember, néha jobb a háttérben maradni és csendben végezni a dolgunkat. Nincs olyan, hogy mindenki kedveljen, s az is eléggé unalmas lenne, ha egytől egyig szeretnék az ő kreációit. Lívi tisztában van azzal, hogy mindenki stílusa, kézmozdulata más, s hogy ez így van rendjén. Közben én is mosolygok, örül a lelkem, hogy ez a lány az országos első helyezett bajnoki cím elérése után is ugyanolyan szerény és odaadó maradt, mint akit régen megismertem. Volt ugyanis immáron két éve egy országos szlovák sminkbajnokság, ahol Lívi a legjobbnak járó rangot szerezte meg. Hetekig fel sem fogta. Ajándéknak érzi. Hálát ad mindenkinek, aki segítette az úton, aki hitt benne és támogatta.

Lívi érzi az emberek hangulatát, a közérzetüket, egyszerre sminkes, lélekápoló és szépítő. Egy nő sminkje sok mindent elárul a lélekről, annak rezgéseiről. Azzal sincs baj, ha valaki a hétköznapokban nem használ kozmetikumokat, attól a nő még nő, ugyanolyan ragyogó személyiséggel. A sminkek világában amúgy is jellemző most a káosz, mondja, így az a természetes, amit mi annak érzünk, ami közel áll hozzánk és amit szívesen viselünk.

Lívi arca még mindig derűs. Hozzáteszi, ha nem sminkelne, szívesen lenne esküvőszervező. Nincsenek nagy álmai, ő csak boldog szeretne lenni. Akármit is hoz számára az élet, tudja, hogy elégedett lesz azzal, amit a sors neki ajándékoz. Jó Lívit hallgatni, azt a pozitív életszemléletet látni, ami ebből a fiatal lányból árad.

Lívi, kívánom, hogy sokan ismerjék meg a Te különleges világod, tégy minél több vendéget elégedetté és boldoggá!

Lívit és munkáit megtaláljátok a Liv’svisage oldalon, a facebookon és az instagramon is!
Sminkfotók: Kálmán Roland